Çalıştay ismi: Artırılmış Gerçeklik Destekli ve Web Tabanlı bir Aktif Öğrenme Sistemi
Çalıştay Lideri: Doç. Dr. Muzaffer ÖZDEMİR
Çalıştay İçeriği: Çalıştayda Ortaokul 6.Sınıf öğrencilerinin bilimsel süreç becerilerini geliştirmek üzere web tabanlı ve artırılmış gerçeklik destekli bir aktif öğrenme sisteminin işleyişine yönelik aktiviteler yapılacaktır. Başlangıçta Bilimsel Süreç becerileri, 5E Öğrenme Modeli ve Artırılmış Gerçeklik konularında bilgilendirme yapılacak ve örnek uygulamalardan bahsedilecektir. Ardından öğrencilerin bilimsel süreç becerilerini geliştirmeye yönelik web tabanlı bir öğrenme sistemine olan ihtiyaç analiz sonuçları tartışılacaktır. Bu doğrultuda öğrencileri aktif kılacak, okul dışında deneysel etkinlikleri gerçekleştirebilecekleri, bilimsel süreç basamaklarını bu etkinlikler yardımıyla kazanabilecekleri yöntemler tartışılacak ve bir çözüm önerisi olarak Artırılmış Gerçeklik gibi yenilikçi teknolojilerin eğitim ortamlarına web aracılığı ile entegrasyon metotları bilimsel kanıtlar yardımıyla sunulacaktır. Son olarak katılımcılarla 5E öğrenme basamakları temel alınarak kurgulanmış, web tabanlı ve artırılmış gerçeklik destekli bir aktif öğrenme sistemi tanıtılacak ve bu sistem yardımıyla aktiviteler gerçekleştirilecektir.
Süre: 60 Dakika
Katılımcı Sayısı: 20
Çalıştaya katılım öncesi yapılması gerekenler: Her katılımcı kendi kişisel bilgisayarını çalıştaya getirmelidir. Başka bir ön gereksinim bulunmamaktadır.
Çalıştay İsmi: Çocuklar İçin Felsefe
Çalıştay Lideri: Dr. Öğr. Üyesi Güliz Şahin
Çalıştay İçeriği: Çalıştayın en temel amacı; katılımcılara Çocuklar İçin Felsefe yöntemini teorik ve pratik açıdan aktarmak ve teknikleriyle tanıştırmak, P4C eğitim yöntemini, ortamını ve öznelerini yeniden tanımlamalarını ve derinleşmelerini sağlamak ve eğitim ortamında uygulamaktır. Eğitim sürecinde katılımcıların yöntem, kuramsal temeller, teknik ve stratejiler, P4C ölçme ve değerlendirme araçları, düşünmeyi etkin kılan oyun ve sınıf içi aktivitelerle öğrenmeyi destekleme, uygulama örnekleriyle tanışma, çocuk edebiyatını P4C sürecinde kullanma ve örnek bir soruşturma gerçekleştirerek süreci deneyimlemelerinin sağlanması amaçlanmaktadır.
Süre: 4 * 50 dk
Katılımcı Sayısı: 20
Çalıştaya katılım öncesi yapılması gerekenler: Herhangi bir ön hazırlık gerekmemektedir.
Çalıştay İsmi: Ritim ile Matematik
Çalıştay Lideri: Hamle ÖZÇARIKÇI
Çalıştay İçeriği: Okul öncesi ve ilkokul 1.kademe seviyesinde matematik eğitiminin ritim çalışmaları ile nasıl soyuttan somut hale getirileceği, dikkat konsantrasyon süresinin arttırılması , kısa süreli belleği geliştirme, sol el -sağ el koordinasyon ve “toplama , çıkarma , basamak değerleri, örüntü, kesirler, saatler…” gibi birçok matematik konusunun, eğlenceli ritim oyunlarıyla öğrencilerimize nasıl öğretileceği hakkında bilgilerin verildiği , uygulamalı olarak gösterildiği bir eğitimdir...
Süre: 120 dk
Katılımcı Sayısı: Sınırsız
Çalıştaya katılım öncesi yapılması gerekenler: Herhangi bir ön hazırlık gerekmemektedir.
Çalıştay İsmi: Öğretmenin Sihirli Çantası
Çalıştay Lideri: Sinem KOLÇAK ARMAN
Çalıştay İçeriği: Öğrenci merkezli, yaparak yaşarak öğrenmeye yönelik, oyun ve eğlencenin öğretim sürecindeki önemini örneklerle konuşup, pratik oyunlar hazırlamayı amaçlamaktadır. Farklı yaş grupları ile çalışan her branştaki öğretmen ve öğretmen adaylarına yöneliktir. Hep birlikte eğlenerek öğretme ve öğrenme, yeni oyunlar tasarlama uygulamalı olarak etkileşimli bir şekilde katılımcılara sunulacaktır.
Süre: 90 dakika
Katılımcı Sayısı: 20
Çalıştaya katılım öncesi yapılması gerekenler: Oyunları oynarken rahat edebilecekleri kıyafet ve ayakkabı ile katılım sağlanabilir.
Çalıştay ismi: Eğitimde Oyun ve Yaratıcılık
Çalıştay Lideri: Caner SARIOĞLU
Çalıştay İçeriği: Çalıştay içinde oyun, oyun dinamikleri, oyun mekanikleri kavramları işlenecek olup, yaratıcılık ve oyunun bağı kurulacaktır. Eğitsel oyun uygulamaları yapılacak ve yaratıcı düşünme becerilerine destek olunacaktır.
Süre: 90 dk.
Katılımcı Sayısı: 25
Çalıştaya katılım öncesi yapılması gerekenler: Herhangi bir ön hazırlık gerekmemektedir.
Çalıştay ismi: ÇATISI GÖKYÜZÜ SINIFLAR – DOĞA ve ORMAN EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI
Çalıştay Lideri: İSKENDER YILDIRIM
Çalıştay İçeriği: Doğal alanlarda yapılan gözlem ve keşifler sayesinde öğrencilerin doğa algılarının geliştiğini, ekolojik kavramlar ve süreçlere ilişkin bilgi düzeylerinin arttığını ve çevresel farkındalık ve sorumluluk içeren davranışlar geliştirdiklerini gösteren birçok araştırma bulunmaktadır. Özellikle gelişmiş ülkelerin eğitim programlarında yer alan doğa ile ilgili kazanımların yine doğal alanda yapılan gözlem ve araştırmalarla bizzat öğrenciler tarafından edinildiği görülmektedir.
Bu atölyenin amacı katılımcıların çatısı gökyüzü olan doğal alanlarda uygulanacak olan doğa etkinliklerinde deneyim sağlamaktır. Eğitim süresince katılımcılar arasında zengin bir iletişim kurulacaktır. Yapılan etkinliklerle duvarsız alanlarda uygulanan eğitim yaklaşımları kapalı alan sınıflardaki eğitimlerle bütünleştirilecektir.
Süre: 90 Dakika
Katılımcı Sayısı: 20
Çalıştaya katılım öncesi yapılması gerekenler: Rahat kıyafetler ile çalıştaya katılım sağlanması önerilmektedir.